Ympärivuorokautisen palveluasumisen palveluseteli otetaan käyttöön Jyväskylässä

04.04.2011 15:06, päivitetty 14.10.2011 15:06

Ympärivuorokautisen palveluasumisen vaihtoehdot asiakkaille lisääntyvät. Jyväskylän kaupunki ottaa käyttöön palvelusetelin, jonka avulla asiakkaalle voidaan tarjota valittavaksi myös yksityistä asumispalvelua. Palveluseteli on vaihtoehto kunnalliselle palvelulle tai kilpailutuksen kautta hankitulle palvelulle.

Palvelusetelin tarkoituksena on lisätä asiakkaan valinnanmahdollisuuksia sekä parantaa palveluiden saatavuutta. Palveluasumisen palveluseteliä tarjotaan noin 30 asiakkaalle tänä vuonna.

- Ensimmäisinä setelistä pääsevät hyötymään asumispalvelujonossa olevat asiakkaat, toteaa palveluasumisen palveluyksikön johtaja Kati Kallimo. Kun jono on purettu, palvelusetelivaihtoehtoa tarjotaan asiakkaalle normaalin asukasvalinnan vaiheessa, Kallimo täsmentää.

- Asiakas korvaa maksukykynsä mukaisesti asiakasmaksuosuuden palveluntuottajalle, ja korvaus on sama kuin samantasoisessa kunnallisessa palvelussa, Kallimo kertoo.

Ympärivuorokautiseen palveluasumiseen on kuvattu viisi eri tasoa asiakkaiden hoidon tarpeen perusteella. Kullekin tasolle on määritelty vuorokausi- ja kuukausihinta.

- Palvelusetelin kuukausittaisesta kokonaishinnasta vähennetään kunnallisen palveluasumisen asiakasmaksu ja jäljelle jäävän osuuden setelin hinnasta kunta maksaa palveluntuottajalle, Kallimo tiivistää. Asiakas tekee vuokrasopimuksen kiinteistön omistajan kanssa ja maksaa itse vuokransa, hakee siihen mahdollisen asumistuen sekä mahdolliset lisäpalvelut palveluntuottajalle.

Ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelusetelin käyttö on mahdollista kaikkiin tuloluokkiin kuuluville asiakkaille.

Palveluntuottajien haku käynnistynyt

Palveluntuottajilta edellytetään, että palvelu on samantasoista kuin vastaavissa kunnallisissa palveluissa. Kunta valvoo palvelua vastuualueen valvontasuunnitelman mukaisesti. Asiakastyytyväisyyttä seurataan säännöllisten asiakas- ja omaiskyselyjen avulla.

Palvelusetelituottajiksi hyväksytyt palveluntuottajat löytyvät jatkossa Jykesin ylläpitämästä palveluntuottajien Klemmari-rekisteristä (www.klemmari.org).

Ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelusetelin mallia on kehitetty yhteistyössä Jykesin ja Jyväskylän kaupungin vanhus- ja vammaispalveluiden kanssa. Jyväskylän kaupungin perusturvalautakunta hyväksyi ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelusetelin käyttöönoton kokouksessaan helmikuussa.

 

Lisätietoja:

- Ympärivuorokautisesta palveluasumisesta, palveluyksikön johtaja Kati Kallimo, p. 014 26 63824, kati.kallimo[at]jkl.fi

- Palvelusetelistä, projektipäällikkö Riitta Pylvänen, Riitta Pylvänen, riitta.pylvanen[at]jykes.fi, p. 040 585 1883